Supermarkt Driemond
december 1, 2016

Geldersekade 116 te Amsterdam

Cazzar Vastgoed verwierf het opvallende pand aan de Geldersekade in de Amsterdamse Grachtengordel en heeft sindsdien met succes aan de herontwikkeling ervan gewerkt. Dit historische gebouw, dat in 1974 de status van een rijksmonument verwierf, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw.
In de jaren '80 van de vorige eeuw fungeerde het als een reisbureau, gespecialiseerd in reizen naar het Verre Oosten, waarmee het een bijzondere sfeer toevoegde aan deze historische omgeving. Na de eeuwwisseling echter, kampte dit deel van Amsterdam met verwaarlozing en het pand zelf leed onder ernstig achterstallig onderhoud en verwaarlozing.
Tussen 2016 en 2018 ondernam Cazzar Vastgoed een ambitieuze renovatie van het pand. Tijdens deze restauratie werden uitgebreide werkzaamheden uitgevoerd om de funderingen te herstellen en de monumentale gevel in oude glorie te herstellen. De karakteristieke pui en kozijnen werden volledig vernieuwd, en het metselwerk werd zorgvuldig gerestaureerd. Hierbij was het behoud van historische details en de oorspronkelijke pracht van het pand een topprioriteit.
Na deze ingrijpende renovatie werd de begane grond nieuw leven ingeblazen door deze te verhuren aan ondernemers die bijdragen aan de bruisende atmosfeer van dit historische stadsdeel. Bovendien ondergingen de bovenliggende verdiepingen een transformatie tot afzonderlijke appartementen, waar voorheen opslagruimtes waren. Hierdoor werd niet alleen een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van het pand, maar werden ook moderne en comfortabele woonruimtes gecreëerd in een historische omgeving.
Met deze herontwikkeling heeft Cazzar Vastgoed niet alleen een waardevol historisch erfgoed behouden en nieuw leven ingeblazen, maar heeft het ook bijgedragen aan de revitalisering van dit prachtige deel van Amsterdam. We zijn verheugd om dit project aan onze vastgoedportfolio toe te voegen en kijken uit naar de voortzetting van onze inzet voor de restauratie en herontwikkeling van historisch waardevolle gebouwen in deze bruisende stad. Deze verwerving en de daaropvolgende renovatie hebben een stukje van het rijke verleden van de stad nieuw leven ingeblazen en bijgedragen aan de revitalisering van deze prachtige buurt